Na de zomervakantie is het zover. Dan maak je de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Op de scholen van Piter Jelles zijn we helemaal klaar voor je komst! We hebben negen scholen om uit te kiezen in Leeuwarden, Kollum en Dokkum. Dus ook voor jou is er een passend plekje te vinden.

Spannend? Of juist leuk!

Samen zorgen we ervoor dat je je bij ons zo snel mogelijk thuis voelt. Natuurlijk is het best spannend op een nieuwe school. Maar je gaat ook veel nieuwe vrienden maken en nieuwe dingen leren. Je wereld wordt een beetje groter. En dat is natuurlijk ook superleuk!

We doen het samen

Onze docenten en mentoren staan klaar om je op weg te helpen. Voor de zomervakantie maken jullie al kennis met elkaar. Zo weet je al een beetje hoe alles gaat. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij hier lekker in je vel zit. Want alleen dan, kan je je talent volgen en het beste uit jezelf halen!

Zo maak jij snel vrienden!


Voor de zomervakantie is er een kennismakingsdag. Na de zomervakantie ga je met je klas op kennismakingskamp. Hier leer je je klasgenoten en de docenten snel kennen. Zo maak je snel vrienden. Je krijgt ook een mentor of een coach die je helpt als je vragen hebt of ergens mee zit.

Je ouders blijven betrokken

Ook voor jouw ouders/verzorgers is de overgang naar de brugklas best spannend. Hun kind stapt een nieuwe fase en een nieuwe wereld in. Natuurlijk blijven ze daarbij betrokken. Ze zijn welkom op de voorlichting op de basisschool, op de Open Dagen en Beleefdagen. Zo kunnen jullie samen de keuze maken. En zit je eenmaal op je nieuwe school dan zijn er regelmatig ouderavonden en gesprekken. Ze kunnen altijd terecht bij jouw mentor of coach. Je rooster en beoordelingen zijn te volgen via een digitale omgeving. Je ouders zijn en blijven volop betrokken bij jouw ontwikkeling!